Блог за нея

Широк спектър от тестове, за да отговорим на различните нужди:

Скринингът идентифицира потенциален риск за генетични състояния.
Неинвазивното пренатално тестване предлага. информация за специфични генетични отклонения или изчерпателен поглед върху генома на бебето.
При необходимост нашето много точно и неинвазивно тестване предлага допълнителна увереност при вземането на информирани здравни решения.

Новини

за новото поколение генетични тестове за цялото семейство

oral microbiota test

Нов ДНК тест в лаборатория CellGenetics – Орална Микробиота

/
Какво представлява микробиотата? Микробиотата,…
Безплатни консултации

Дни на отворените врати в Лаборатория CellGenetics

/
В месеца на детето – юни, генетична…

„ТЪКАННА БАНКА САДАСА“ С ТРИ СЪБИТИЙНИ УЧАСТИЯ ДО КРАЯ НА 2017 Г.

„Тъканна банка Садаса“ – представител…

Великденски Празници

Уважаеми партньори, пациенти, колеги,…

Неинванзивни пренатални тестове

Линк ИН

Линк ОУТ

Резултатите обикновено са готови 7 дена след получаване на пробата Ви в лабораторията.

Резултатите се съобщават по ясен начин — Неинванзивни пренатални тестовеположителен или отрицателен резултат.

Положителният резултат означава, че е идентифицирана хромозомна аномалия. При положителен резултат от теста се препоръчва консултация със специалист по генетика, за да се обсъдят констатациите и за да се разгледат възможностите за допълнително тестване за потвърждение на резултата.

За да помогне в изясняването на резултат извън нормите, докладът от теста MaterniT GENOME включва и изображение на хромозомното изменение, което илюстрира установеното.

Отрицателният резултат означава, че не са идентифицирани хромозомни изменения. Въпреки че такъв резултат е силно успокоителен, е важно да се отбележи. Че както при голяма част от тестовете, извършвани по време на Вашата бременност, отрицателният резултат не означава, че всичко с бебето Ви е наред, тъй като тестът не може да отчете всички възможни аномалии.

МОЖЕ ДА ДАДЕ „НЕИНФОРМАТИВЕН“ Неинванзивни пренатални тестове.

Това не означава непременно проблем с Вашата бременност. Най-често това означава, че необходимото количество фетална ДНК точно за този резултат е недостатъчно и може да се извърши повторно тестване или друг вид тест.

Някои хромозомни изменения са свързани с известни състояния, но е възможно идентифициране на други изменения в участъци от хромозомите, които не са дефинирани клинично. Освен това, в някои случаи резултатите могат да показват хромозомни изменения в плацентата, а не при бебето.

Вашият лекар може да обясни резултатите Ви от теста и може да препоръча специализирана процедура, като амниоцентеза или хорионбиопсия, за да потвърди положителните или отрицателните резултати. Възможно е също да бъдете препратени за консултация със специалист по генетика, за да получите необходимата информация, за да разберете резултатите от Вашия тест и за да планирате Вашата Неинванзивни пренатални тестове.

Запомнете: Тестът MaterniT GENOME е уникален с нивото на информацията, която дава. Никой друг неинвазивен пренатален тест не може да предложи анализ на всички хромозоми на плода.

Времето за транспортиране на Вашата проба от България до Sequenom Laboratories отнема от 2 до 3 работни дни. Обработката на пробата в лабораторията отнема около 7 работни дни. Има случаи, в които за обработка на пробата се изискват от 3 до 5 допълнителни работни дни. Това в никакъв случай не означава, че има основания за притеснение. При отрицателна проба получавате верификация на лабораторния репорт на български език в рамките 14 работни дни след като сте получили оригиналния репорт на английски език. Имате право на втори тест, при ниска феталната фракция на първия тест; заплащате само транспорните разходи за втората пробата. Имате право на безплатна консултация със специалист-генетик, в случай, че Вашата проба е положителна. Неинванзивни пренатални тестове право на реимбусиране на сумата, покриваща изследване на биологичен материал от амниоцентеза/хорион биопсия (срещу предоставен документ за сумата).

Cells4life Loyalty Program

БЕЗПЛАТНО
ОТВОРИ